7 februari

image

Min första dag i skolan. Vi är tidigt på plats och de flesta barnen är där. De hälsar ”Goodmorning Sir”.
När deras morgonuppvärmning är klar lär vi ut leken ”Sten, sax, påse”. De lär sig snabbt och spelar sedan två och två. I nepal heter den ”Tiger, kniv, papper”. Ut i klassen för matte med Georges. Han arbetar efter en metod med klossar och kvadrater. Det är två pojkar i klassen och jobbar intensivt i 45 minuter. Deras lärare Gita sitter med och, hoppas vi, tar till sig metoden. I vilket fall är hon road och blir glad och uppmuntrar pojkarna.
Därefter engelska med en blandad grupp. Först bara två. En äldre och en yngre elev. Ingen lärare syns till (två av skolans lärare är inte på plats). Sedan kommer flera elever i blandade åldrar in för att till slut bli uppemot tio i det lilla klassrummet. Vi ser en video om hindufestivalen Daliwi, en ljusfest, och samtalar och ställer frågor om det de ser i den. Jag sjunger Blinka med barnen och årets månader som text. Sen är vår arbetsdag slut och vi går tillbaka för att äta lunch, vila och förbereda nästa dag.
Enda gästen idag är en belgare som brukar komma varje år. Han har astma och använder marijuana som medicin och det växer tydligen överallt i nepal.
I morgon dag två i skolan
Godnatt
Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *