6 februari

Piggaste morgonen hittills i Chitre. Georges går iväg till skolan. Sitter i förmiddagssolen och njuter. Läser och slumrar. Återhämtning. Till lunch beställer jag en full portion mixed pasta samt sallad. Jag är äntligen sugen på mat igen.
Vi kommer överens om att ta en runda i Chitre ’s omgivningar och får tips av husmor. Fin promenad i orörd natur med bufflar, en far och två söner som sliter med bördor av foder till djuren, nya vyer med Annapurna 1. Vilar och somnar en stund till ljudet av en brusande fors, fåglarnas sång och vindens sus.
”Hemma” på lodgen finns fortfarande ingen elektricitet. Den har varit borta länge och våra el-prylar börjar bli tomma. Datorn och telefonerna. Jag som försökt komma i kontakt med hemmet ett tag börjar bli orolig att det kommer dröja länge. Jag skulle vilja höra Monikas röst nu. Sent om sider får vi fatt på Manoj som kan fylla på telefonkortet och elen kommer den också. Jubel! Provar att ringa flera gånger men får bara ett felmeddelande. Men till slut går signalen fram och hon svarar. Så efterlängtat och roligt men det blir ett kort samtal. Nu slappnar jag av.
I morgon blir det min första arbetsdag i skolan. På en söndag. Deras arbetsvecka börjar då. Bara en ledig dag i veckan. Enligt vad en guide berättar på kvällen beror det på att det ligger så mycket religiösa helger under året. Observera, delta och dokumentera blir min ingång. Det blir spännande att möta barnen i de olika klasserna. En bra dag för mig idag.
/Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *