30 januari

Transport till Pokhara centrum. Lakeside. Vackert vid sjön och höga berg båtar. Möter upp med Dev, chef för Eastern Light Traks, som organiserar våra transporter, boende, bärare mm. Vi betalar för våra kostnader.
Sedan går vi till underbara Lakeside. En underbar strandpromenad med höga berg som inramar platsen. Kafeer, matställen, uthyrning av båtar, cykelbåtar mm. 20160130_094731
Dagen använder vi till att besöka lokala specialshoppar för te, kläder. Monoj som bor här kan staden väl och vi får ta del av det bästa som Pokhara har att ge. Lugnare än Kathmandu. Renare i luft och på marken än i Kathmandu. Massor av ställen för paragliding, kajak, rafting, trekking, bergsbestigning m.m.
Jag blir intresserad av att testa paragliding när jag återkommer till Pokhara efter tre veckor i Chitre.

Vi åt en mycket god lunch bestående av Dal, ris, pikles mm som jag inte har namn på. 20160130_143220

Träffade på pojkar som spelade löddu eller tal (på belgiska) undrar vad det heter på svenska?20160130_133201

I morgon bär det av mot Chitre. Första etappen blir jeep till Hille. Därefter vandring till Ulleri med övernattning där. Andra etappen går via Ghorepani (utgångsplats för vandring senare till utkiksplats Poon hill för soluppgång över Himalaya) till Chitre. På tisdag börjar vi arbeta på skolan. Möta barnen, lärarna, rektor, PTA’n mfl.
Där kommer det inte att finnas möjlighet att komma åt nätet, därför kommer det att dröja med blogg-uppdateringar från nu. Vi planerar att besöka Ghorepani på helgerna (skolan slutar tidigt på fredag, ledig lördag, skoldag igen på söndag som är veckans startdag här i Nepal). I Ghorepani finns internet och jag ska försöka posta då. Men jag vet inte hur det blir i verkligheten (som vi snart kommer att möta på ett eller annat sätt).

/Sten-Ove

2 svar på ”30 januari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *