28 januari

Till Bahktapur. Resan dit går genom ett myller av trafik, bussar, bilar, scootrar, ofärdiga byggnader, raderade hus, moderna hus, med glas och aluminium. Plåtskjul. Tält.  Presenningar. Människor som väntar på bussen, åker på fullastade bussar.
I Bhahktapur får vi guidning av en lokal guide, Rojat. Visar oss tempel. Tre olika stilar: Shikara, Pagoda och Stupa.  Rojat tar oss till  en konstskola för mandala  och traditionell nepali konst med mandalbilder med buddha och beskrivning av Buddhas liv. Jag ķöper en traditionell mandela med Buddhas design.DSC_0023 (1)

Vidare går vi till ett hantverkstorg för keramik. Med hjälp av denna trevliga man får vi prova på att göra dreja (det blev ett askfat och en liten vas)DSC_0068 (1)

 

 

 

Stor omfattande förstörelse från jordbävningen.
Vidare till Stupan Swayambhunath som ligger högt över Kathmandu. DSC_0083 (1)Staden ligger insvept i dis, moln och avgaser. Många har ansiktmask för att skydda sig från trafikens utsläpp i staden. Som en kuriositet hamnar vi mitt i en inspelning av en musik och dansvideo. DSC_0100 (1)
Vi stannar till i en liten shop med tillverkning av papper och pappersprodukter. Köper material tDSC_0074 (1)ill skolan i Chitre.

Åter till centrum. Hotell och vila. I morgon bär det av till Pokhara med buss tidig avresa.

/Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *