Insamling för Peru – 2020


Georges Cappelle har arbetat som volontär i många år. I Afrika, Asien, Sydamerika. Hans specialitet är matematik men han arbetar även med engelska, geografi, skapande. Nu bär det iväg igen för denne entusiast och volontär. Till Peru och Moquegua, för andra året. Georges söker stöd för sitt arbete bland fattiga familjer i byarna och i städerna. Under hans tre senaste volontäruppdrag (Nepal * 2 och Peru) har jag haft insamlingar och tänker även denna gång bistå honom med ett ekonomiskt och moraliskt stöd. Det han gör på plats är så viktigt för mottagarna och hans oegennyttiga insats beundrar jag. Han är en förebild. Så här börjar Georges sitt brev
To Sten and his friends.
”Mid January 2020 I go for a pedagogical project in Moquegua deep in South-Peru. Just like previous commitments this is a part of a multi-year plan to improve the Peruvian level of education with the local population. However, more and other schools and a teacher training collage are involved
Hela brevet från Georges kan du läsa med hans egna ord om det arbete han planerar.
I mitten av februari 2020 åker alltså Georges Cappelle till Peru för att återigen arbeta som volontär (vi arbetade tillsammans i Nepal 2016).
Under fem månader kommer han att vara Moquegua i södra delen av Peru vid gränsen mot Chile och Bolivia. Där kommer han  att arbeta på skolor i detta land som rankas på plats 67 av 70 i Pisa-undersökningen.

Jag startar nu en insamling så att Georges ska kunna köpa in textböcker, berättelser och sångböcker, en laptop, DVDs med många olika övningar i matematik och filmer för barn på engelska, material för att skriva, teckna, hantverk, bollar, koncentrations spel … och annat material.

Den lokala FN-föreningen går in med ett bidrag på 300 SEK som grundplåt.

Insamlingen är avslutad

Insamlat 200103: 8000 SEK (12 givare)

Har du frågor kan du kontakta mig:
stenove.sundlof@gmail.com
facebook.com
ringa/sms: +46 70-567 72 44

Tack för ditt stöd
/Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *