Georges bilder och rapporter

9 maj

teacher training

learning the tables of multiplications

Georges in action

Conversation  with Georges:                                       ”I am now in the city. On Saturday an on Monday I teach the teachers about mathematics in two big schools They ask a lots of unformation. Also other schools ask me. But I don’t know how to run the time. At the end of the month, I go back for five days to Omate in the mountans: teacher training and taching English. Sometimes ther is no internet. I hava a very big cold I could not talk, but step by step it’s becomong better”.

14 april

Det är söndag och idag är det skolbarnens dag. Det firas med festligheter.

Georges har köpt lera i Arequipa. Den ska han och barnen arbeta med. Han har också köpt masker, pratat om kroppen och att vi visar känslor med kroppen. Masker och lera i skapande aktiviteter.

Kvarteret där han arbetar, San Antonio, är ett fattigkvarter. Många av eleverna som bor där har ensamstående föräldrar.
Undervisning är på engelska. ”Kontakten med föräldrar och lärare är bra” säger Georges. Volontärarbetet som han utför är på statliga och privata skolor. I skolorna i staden är klassrummen välutrustade och vissa med datorer.

Skolorna i bergen där han arbetar är små och det är  inte så många barn i klasserna, 5 – 10 stycken. ”Jag går vid sjutiden ca två timmar till skolan i bergen.  Skolan börjar sedan vid nio.

”Kunskapsnivån är låg men barnen tycker om att lära sig”. Till exempel så spelar de spela Bingo och lära sig på det sättet siffrorna på engelska. ”Jag utmanar dem, jag säger inte 43 utan 20 + 23”.
De använder sig av kända sagor och i Peru känner de till sagan om Lilla Rödluvan.
Det blir mörkt vid sextiden på kvällen därför behöver Georges påbörja vandringen tillbaka till staden i tid för att inte behöva gå  i mörker.

5 april

Jag ringde Georges idag och fick en rapport samt bilder från arbetet på skolan och på det didaktiska materialet han hittills köpt och använder: ”Some didactic materials I have bought. Thanks for your support”

dice to stimulate English language

Problem solving cards

the books of Merry team

Splitting cards

Domino game

Materials to learn fractions

.

using hundred board

intercultural learning

storytelling

 22 mars

Nu arbetar Georges i klasserna med eleverna. Dels i staden och även i bergen. Nedan bilder från klassrummet. Blomprakten visar på det subtropiska klimatet. The kids are very curious, are interested and enjoy my methodology.They are very happy with this completely different childfriendly teaching. I hope they learn to learn and to study. Not easy for them who are used to reproduce what the teacher says. Also the parents are happy and wish that I can stay. But it’s hard work for me. I enjoy”

11 mars

Georges ringde mig hela helgen men då jag var upptagen med arbete kunde jag inte svara. Jag ringde upp honom på måndag kväll och vi hade en pratstund om läget för honom just nu. Han har precis avslutat perioden då han utbildar lärarna. De har varit mycket motiverade och efterfrågar hans DVD’s och annat material. Från och med denna vecka kommer han att möta barnen. EN klass på ca 25 elever i 8 – 10-års åldern. De flesta pratar spanska men några pratar quecha. Georges pratar spanska så att hann klarar sig men inte quecha. Skolan i Peru är inte fri. Föräldrarna måste köpa allt material: Böcker, skrivhäften, pennor, sudd, linjaler mm. Och uniform. Barnen har med sig majs att äta i pausen. Lärarlönerna är väldigt låga. En skoldag pågår från 8 till 16. Georges arbetar vanligtvis på förmiddagen. Ibland kommer han att arbeta  på eftermiddagen och då med lärarna. Frukt är billigt och väldigt gott så det äter han mycket av.  Potatis finns det 55 olika  sorter av. Potatis, ris och majs är grunden. Soppa är väldigt vanligt.


21 februari

Georges ringer och meddelar att han kommit fram till Moquega. Han bor inneboende hos en familj i staden. Han befinner sig på mellan 1500 – 2000 meters höjd över havet. Det är sommar i Peru, inget regn och mycket torrt. Skolan har inte börjat för eleverna ännu. De startar 11 mars. Undervisningen i bergsregionerna kommer att starta ytterligare två till tre veckor senare. Han har nu en period när han utbildar lärarna i att tänka kreativt och lösningsinriktat. Mellan 15 och 40 lärare möter han i workshops kring matematik och engelska.Han arbetar på förmiddagarna från ca 8.00 till 12.00. Under natten upplevde platsen en jordbävning (4 på skalan) och Georges blev väckt av att hundarnas skall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *