Georges bilder och rapporter

22 mars. Nu arbetar Georges i klasserna med eleverna. Dels i staden och även i bergen. Nedan bilder från klassrummet. Blomprakten visar på det subtropiska klimatet.

The kids are very curious, are interested and enjoy my methodology.They are very happy with this completely different childfriendly teaching. I hope they learn to learn and to study. Not easy for them who are used to reproduce what the teacher says. Also the parents are happy and wish that I can stay. But it’s hard work for me. I enjoy”

11 mars.  Georges ringde mig hela helgen men då jag var upptagen med arbete kunde jag inte svara. Jag ringde upp honom på måndag kväll och vi hade en pratstund om läget för honom just nu.
Han har precis avslutat perioden då han utbildar lärarna. De har varit mycket motiverade och efterfrågar hans DVD’s och annat material. Från och med denna vecka kommer han att möta barnen. EN klass på ca 25 elever i 8 – 10-års åldern. De flesta pratar spanska men några pratar quecha. Georges pratar spanska så att hann klarar sig men inte quecha.
Skolan i Peru är inte fri. Föräldrarna måste köpa allt material: Böcker, skrivhäften, pennor, sudd, linjaler mm. Och uniform. Barnen har med sig majs att äta i pausen. Lärarlönerna är väldigt låga. En skoldag pågår från 8 till 16. Georges arbetar vanligtvis på förmiddagen. Ibland kommer han att arbeta  på eftermiddagen och då med lärarna.

Frukt är billigt och väldigt gott så det äter han mycket av.  Potatis finns det 55 olika  sorter av. Potatis, ris och majs är grunden. Soppa är väldigt vanligt.

21 februari.  Georges ringer och meddelar att han kommit fram till Moquega. Han bor inneboende hos en familj i staden. Han befinner sig på mellan 1500 – 2000 meters höjd över havet. Det är sommar i Peru, inget regn och mycket torrt.

Skolan har inte börjat för eleverna ännu. De startar 11 mars. Undervisningen i bergsregionerna kommer att starta ytterligare två till tre veckor senare. Han har nu en period när han utbildar lärarna i att tänka kreativt och lösningsinriktat. Mellan 15 och 40 lärare möter han i workshops kring matematik och engelska.Han arbetear på förmiddagarna från ca 8.00 till 12.00

Under natten upplevde platsen en jordbävning (4 på skalan) och Georges blev väckt av att hundarnas skall. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *