18 februari

image

Dhaulagiri 07.00
Sista skoldagen med barnen och lärarna på Shree Lali Guran Primary School och näst sista dagen i Chitre. (Laliguran är Rhododendron på Nepali).
Lärarna och eleverna planerar något för min sista arbetsdag. Efter engelskan då vi använder oss av kortlekar med motiv från nepal som eleverna berättar för varandra om får jag plats ute i solen och de sjunger för mig. Lärarna har gjort en avskedssång och eleverna hänger på mig blomsterkransar. Mycket rörande och tårarna är nära. Jag tackar dem av hela mitt hjärta och läser en text som jag skrev kvällen före.

I go to the school
I go to the lodge
Goodbye Chitre, Chitre goodbye
You say Goodmorning teacher
You say Namaste
Goodbye Chitre, Chitre goodbye
We do the maths
We do the English
Goodbye Chitre, Chitre goodbye
Love your high mountains
and your beautiful village
Goodbye Chitre, Chitre goodbye
||: I look in the sky
And I will cry
Bye bye Chitre, Chitre bye bye :||

Det märks att de uppskattat min närvaro och musik/rörelselekarna. I gåva får jag en nepali huvudbonad. En väldigt speciell dag.
Därefter går vi till Anapurna lodge och äter lunch som lärarna bjuder på.
Då Georges och jag går ’hemmåt’ träffar vi Buddhi, skolföreningens ordförande, som precis gjort en tillfällig lagning av elledningen och äntligen får skolan el. Tack vare vårt initiativ att ta upp den saken med honom.
På kvällen tittar jag på ”Little miss Sunshine”
På lördagmorgon avgår en buss 05.30 mot Ghorkhala där vår guide Manoj möter upp med en jeep som ska ta oss till Pokhara. Morgondagen blir att tvätta, duscha och ta det lugnt. Tack för idag.
/Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *