17 februari

imageGeorges berättar om sina erfarenheter som volontär i Peru, Bolivia, Rwanda, Burundi, Kenya, Zambia. ”Om du får möjlighet att åka till Sydamerika gör det. Det är något speciellt och ger unika erfarenheter”.
På skolan tar vi upp diskussionen om elen som varit trasig i två månader. Skolföreningens ordförande var med och vi var tydliga med att när vi köper material till skolan köper vi inget som kräver el om det inte finns en garanti att elen fixas snarast. Han lovar att göra en temporär lagning i väntan på att den sker från centralt håll. Vi ser det i morgon.
Bilden visar nepalesiska symboler. Rhododendron (laligurans) växer i massor här och blommar från mars. Tyvärr hinner jag inte se den färgexplosionen då är jag hemma igen. Men Georges kommer att skicka bilder.image
Lektionerna idag var lite annorlunda efterom de allra yngsta barnen inte var med. Mer fokus och elevens börjar bli allt tryggare med oss och släpper på blygseln. Men de svarar fortfarande helst i grupp och söker sina lärares ögon och acceptans innan de svarar. Det är tråkigt att se.
Lärarna bjuder oss på lunch på Anapurna lodge (där Gita bor) i morgon torsdag på min sista arbetsdag.
På kvällen ser jag resten av ”Flyga drake” -en fin, sorglig, skrämmande och lycklig film.
/Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *