12 september – reseberättelse

Idag har jag berättat om min resa till Nepal inför den lokala FN-föreningen och andra intresserade på Sliperiet20160912_19015720160912_190140

Under ca 90 minuter berättade jag om resan som via Belgien, Kortemarkt och besök på krigsminnesplatser tog mig till Nepal. Tre dagar i Kathmandu. Två i Pokhara. Två dagars påfrestande vandring från Hille på 1400möh till Chitre 2300möh. Tre veckor volontär på skolan Shree Lali Guran Primary School. 14 elever tre till tretton år.  Bilder, korta filmsnuttar, kulturintryck, möten, umbäranden, sjuklig och matt, varma källor, fina storögda barn. wp-1456308619712.jpg
Det blev en fin stund tillsammans då  jag kunde dela mina erfarenheter från resan, upplevelser av nepalesisk kultur och samhälle, naturupplevelser.
Jag är mycket tacksam att jag har fått denna möjlighet att dela med mig och riktar etts tort tack till FN-föreningen i Örnsköldsvik.
I samband med denna kväll på Sliperiet startar jag en insamling där medlen ska gå skolmaterialinköp till tre skolor i Chitre, Phalante och Suanta för nästa resa som Georges Cappelle ska göra under januari till mars nästa år.
Swish: 0705677244 Meddelande ”Nepal januari 2017”. Har du inte swish kan jag skicka kontonummer om du ber mig om det. Tack på förhand

Det var allt för denna gång

/Sten-Ove

Ett svar på ”12 september – reseberättelse

  1. Jättefin dagbok från Nepalresan! Ett suveränt forum för presentation av resebilderna ihop med förklarande text, tycker jag. Just detta verktyg som du använt dig av, WordPress alltså, ska ju FN-föreningarna använda sig av i fortsättningen och jag hoppas att det inte ska ta alltför lång tid att bli varm i kläderna i detta jobb. Jag får väl se, kanske hör jag av mig när det kör ihop sig…
    Hälsn Torbjörn Lindgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *