10 februari

image

Morgonbild över Dhaulaghiri.

Arbetsdag. Efter den gemensamma morgonritualen med nationalsång och fysprogram får jag möjlighet att lära ut Tony Chestnut till barnen (och de vuxna). Den uppskattas.
Därefter vidtar mattelektion och engelskan. Under mattelektionen sätter jag i batterierna till keyboardet och det fungerar! Jag får se hur långt jag kommer med det. Under engelskalektionen assisterar jag Georges och det blir en bra lektion. Barnen blir utmanade och är väldigt fokuserade på uppgifterna.
Tillbaka till lodge äter vi och jag går på fotovandring medan Georges vilar.
Byn är sömnig. Det händer inte mycket. Någon går iväg med en korg på ryggen för att hämta ved. Vedhantering och att hämta mat till djuren tar upp mycket fokus under dagen. Ved till matlagning och uppvärmning.
Åter till lodge sitter Georges och planerar nästa dags arbete och jag sätter mig ner och vi hjälps åt. Vi bollar idéer och jag upplever att jag tar för mig mera och använder mig av min erfarenhet med barn i kreativa processer. Och Georges lyssnar. Det känns bra.
Jag närmar mig slutet på vecka två och har fått in vissa rutiner som underlättar dagarnas framskridande. Byn erbjuder inte mycket utan det gäller att vara egenkreativ för att inte tristessen tar över.
På kvällen pratar vi med Deepak och Kansche om hur vi ska ta oss från chitre nästa lördag och får beskedet att det går en buss tidigt på morgonen. Bussen ska ta oss till Ghorkhala där en jeep ska möta upp.
Georges har med sig The Hobbit. Vi tittar en timme på den sen godnatt.
/Sten-Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *